15 ting du kan gøre for at bekæmpe klimaforandringer

Klimaforandringer bliver et stadig mere presserende problem, hvilket betyder, at det er vigtigere end nogensinde før at tage affære. 

 

Selv om du ikke har en uddannelse inden for miljøvidenskab eller ingeniørvidenskab, er der stadig handlinger, som du kan foretage for at få en positiv indvirkning på miljøet. Her er 15 råd fra greengorilla.dk, som du kan starte på i dag, for at hjælpe med at bekæmpe klimaændringerne.

 

 1. Spar på energien

Sluk lyset, når du forlader et rum, træk stikket ud af stikkontakten til enheder, når de ikke er i brug, og udskiftning af pærer med LED-alternativer er blot nogle af de enkle skridt, du kan tage for at reducere dit energiforbrug. Det sparer ikke kun penge, men reducerer også dit CO2-fodaftryk og er med til at bevare naturressourcerne.

 

 1. Spar på vandet

At tage kortere brusebade, slukke for vandhanen, mens du børster tænder, og reparere utætte vandhaner er alle enkle måder at spare på vandet og reducere din miljøpåvirkning.

 

 1. Køb lokale fødevarer

Når du spiser lokalt dyrkede fødevarer, slipper du for transport over lange afstande (som bruger meget brændstof), og det støtter også din lokale økonomi!

 

 1. Vælg bæredygtige rengøringsmidler

Mange rengøringsmidler fra butikkerne indeholder giftige kemikalier, der kan skade miljøet, når de kommer ud i vores vandløb eller jord efter at være blevet skyllet ned i afløbet eller smidt ud med det almindelige affald. Kig efter grønne alternativer, der ikke indeholder skadelige kemikalier eller ingredienser, der stammer fra ikke-bæredygtige kilder som f.eks. palmeolie eller regnskovstræ.

 

 1. Donér gammelt tøj eller møbler i stedet for at smide dem ud

Der er masser af organisationer, der gerne tager imod donationer af skånsomt brugte ting, så de kan genbruges i stedet for at ende på lossepladser, hvor de frigiver metangas til atmosfæren, når de nedbrydes med tiden! 

 

 1. Køb fra virksomheder, der bruger ansvarlige indkøbspraksis

Store og små virksomheder bør holdes ansvarlige for deres miljøpolitik. Når det er muligt, skal du kigge efter virksomheder, der bruger bæredygtige materialer , vedvarende energikilder og etiske arbejdsmetoder.

 

 1. Uddan dig om klimaændringer

Det er vigtigt at holde sig orienteret om aktuelle begivenheder i forbindelse med klimaændringer, så du kan træffe informerede beslutninger om, hvordan du bedst kan hjælpe.

 

 1. Plant træer

Træer absorberer kuldioxid fra atmosfæren, hvilket reducerer drivhusgasser, der bidrager til den globale opvarmning.

 

 1. Støt projekter for vedvarende energi

Uanset om det er solpaneler på tagene eller vindmøller på åbne marker, giver projekter for vedvarende energi ren energi uden at frigive skadelige forurenende stoffer i vores luft- eller vandsystemer. 

 

 1. Stop med at bruge engangsplastik

Engangsplastik som sugerør, poser og flasker er ekstremt skadeligt for vores miljø, fordi det ikke er let at genbruge det og ofte ender med at tilstoppe vores vandveje og smide affald i vores landskaber. 

 

 1. Genbrug det, du ikke kan undgå at bruge engangsplast til

Hvis du er nødt til at bruge engangsplastik i ny og næ, skal du i det mindste gøre en indsats for at genbruge det ordentligt i stedet for at smide det væk (eller endnu bedre – prøv at genbruge det først).

 

 1. Brug offentlige transportmidler

Offentlig transport er med til at reducere emissionerne fra biler, busser, tog osv. ved at mindske mængden af trafik på vejene i myldretiden (hvilket også er med til at reducere trafikpropper).

 

 1. Reducer dit affald

Reducer affaldet ved at købe genbrugsvarer som indkøbsposer eller vandflasker i stedet for engangsvarer.

 

 1. Spise mindre kød

Dyreavl er en af de vigtigste årsager til klimaændringerne på grund af den høje produktion af emissioner ; at reducere kødforbruget er en måde, hvorpå vi kan bidrage til at sænke disse emissionsniveauer og samtidig få alle de nødvendige næringsstoffer, vi har brug for, fra plantebaserede fødevarer i stedet.

 

15 Støt politikere, der lægger vægt på miljøbeskyttelse

Find ud af, hvilke lokale politikere der støtter grønne initiativer som f.eks. vedvarende energikilder, bevarelse af naturen osv. – og vis så din støtte ved at stemme på dem i valgperioden.

 

Klimaforandringer er et komplekst problem uden nogen nem løsning ; der er dog mange små ændringer, som hver enkelt person kan foretage i sit daglige liv, der tilsammen vil have en stor indvirkning på at reducere virkningerne over tid! Ved at handle i dag – uanset om det drejer sig om at spare på energien, støtte bæredygtige virksomheder, plante træer eller reducere kødforbruget – kan vi alle gøre vores del til at bekæmpe klimaændringerne.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *