Guide til backpacking i Europa

Er du på udkig efter den perfekte måde at udforske Europa uden at bryde banken? 

 

Backpacking er en ideel måde at se alle de seværdigheder og opleve alle de kulturer, som Europa har at byde på. I denne guide vil vi give dig tips og tricks, så du kan få mest muligt ud af din backpackingoplevelse og samtidig holde dine udgifter nede. Lad os komme i gang!

Planlægning af din rejse

Det første skridt i planlægningen af din backpacking-rejse er at beslutte, hvor du vil hen. Lav noget research om forskellige byer og attraktioner, og lav en generel rejseplan. Dette vil hjælpe dig med at holde dig organiseret under hele rejsen og sikre, at du ikke går glip af noget vigtigt. Når du har en idé om, hvilke byer eller lande du gerne vil besøge, skal du begynde at undersøge rejsemuligheder såsom fly, tog, busser osv. Det er typisk meget billigere at tage offentlig transport end at flyve eller leje en bil, så undersøg, hvilken slags offentligt transportsystem hvert land har, før du beslutter dig for en bestemt transportform.

Indkvartering

Overnatning er ofte en af de største udgifter, når man rejser i udlandet. Heldigvis er der masser af måder at skære ned på omkostningerne, når det kommer til at booke hotelophold eller vandrerhjem til din rejse. Se om du kan bo på vandrehjem – disse er typisk meget billigere end traditionelle hoteller, men giver stadig rene og komfortable overnatningsmuligheder. Overvej at bo hos venner eller familie, der bor i området, hvis det er muligt; dette er en af de mest omkostningseffektive måder at se Europa på! Overvej desuden Couchsurfing – dette websted giver rejsende fra hele verden mulighed for at komme i kontakt med lokale, som åbner deres hjem for gratis overnatning. Hvis Couchsurfing ikke er noget for dig, er der masser af andre budgetvenlige overnatningsmuligheder på nettet, f.eks. Airbnb, Booking.com, HomeAway osv.

                          

Sidste forberedelser og pakkeliste

Når du har bestilt alle dine rejsearrangementer og indkvartering (og har modtaget en bekræftelse!), er det tid til at begynde at pakke! Sørg for, at alting passer komfortabelt i en enkelt rygsæk i stedet for at have flere mindre tasker med; at have kun én taske gør det meget nemmere at navigere i lufthavne, da den ikke tæller som to genstande i forbindelse med bagagegebyrer.

 

Glem ikke de vigtigste ting som pas/visum/rejsedokumenter (hvis det er nødvendigt), ekstra telefonopladere/adaptere/batterier/etc., solcreme/bugspray/regnjakker/parasoller (afhængigt af hvor du skal hen), snacks til lange ture mellem destinationerne og eventuel medicin, der kan være nødvendig under rejsen (receptpligtig eller ej). Hvad angår tøj – tag tøj med, der er let, men som nemt kan lægges i flere lag, hvis vejret er uforudsigeligt! Og til sidst – lad der være plads i din taske til souvenirs! Du ønsker ikke, at de skal tynge dig på din hjemrejse! 

 

Det behøver ikke at føles som en umulig opgave at backpacke gennem Europa på et budget – det kræver bare lidt planlægning i forvejen! Hav en generel idé om, hvilke lande eller byer du gerne vil besøge, før du bestiller rejsearrangementer som fly eller tog; kig på budgetvenlige indkvarteringsmuligheder som vandrehjem eller Couchsurfing; husk ikke at medbringe for mange ting – prøv at holde dig til kun én rygsæk; sørg for, at der er styr på alle vigtige ting som pas/visum/rejsedokumenter; pak letvægtstøj, der nemt kan lægges i flere lag; lad der være plads i din taske til souvenirs; og glem ikke småting som telefonopladere/adaptere eller insektspray.

 

Med disse tips i tankerne og ordentlig forberedelse på forhånd kan backpacking i Europa på et budget blive en fornøjelig oplevelse fyldt med minder, der vil vare hele livet. Find flere tips til din næste rejse på laternanordica.dk.

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *