Hvad er en holistisk livsstil?

At være holistisk handler om at leve et liv, der er i harmoni med kroppen og sjælen. Det handler om at forene det fysiske og mentale aspekter af livet, som ofte opleves som to separate dele.

 

En anden del af det at være holistisk er brugen af naturlige ingredienser til produktion af mad og personlig pleje produkter. Ved at lave disse produkter selv kan man undgå skadelig kemi, der findes i mange butiksprodukter.

 

I denne artikel vil vi gennemgå de mest almindelige ingredienser, der bruges til hjemmelavede opskrifter på mad og personlig pleje-produkter samt redskaberne du har brug for for at komme igang med dit eget projekt.

Økologiske produkter – hvad er fordelen?

 

Økologisk mad og personlig pleje-produkter er en god måde at undgå skadelig kemi og færre pesticider på. Økologiske produkter kommer ofte fra marker, der bruges miljøvenligt med reduceret jordforurening, hvilket gør det til en sundere mulighed for hele familien. Det er endvidere langt billigere at lave disse produkter selv end at købe dem i butikkerne.

Kan man lave økologisk makeup?

 

Ja, det er helt sikkert muligt. Der findes naturlige ingredienser som kokosolie, sheasmør og jojobasolie, der kan bruges til at lave hjemmelavede makeupprodukter. Disse ingredienser har ikke de samme skadelige virkninger på huden som mange andre parabener eller flere giftige stoffer, der ofte anvendes i butiksprodukter.

Hvilke redskaber har jeg brug for?

Man har brug for nogle grundlæggende køkkenredskaber for at komme i gang. Dette omfatter en skål, en vægt eller måleske, varmt og koldt vand og forskellige ingredienser samt emballage til dine produkter. Hjemmesiden Holist.dk er et godt sted at starte, hvis du søger inspiration.

Hvad er fordelen ved hudpleje uden kemi?

Konventionelle personlig pleje-produkter indeholder ofte skadelige kemikalier som parabener, farvestoffer og parfumer. Disse stoffer kan irritere huden og påvirke dit helbred negativt. Ved at lave produkter uden disse ingredienser sikrer man sig en bedre hudpleje, som er fri for de potentielt farlige komponenter.

 

Du ved præcis, hvilke ingredienser du bruger, så du kan vælge dem ud fra dine egne sundhedsmæssige behov. Samtidig reducerer du også din miljøbelastning ved at bruge økologiske ingredienser.

 

At lave hjemmelavede produkter er en god måde at leve et holistisk liv på, da det giver dig mulighed for at kontrollere de produkter, som du bruger til madlavning og personlig pleje. Det kan være både sjovt og udfordrende samtidig med, at man fjerner skadelige kemikalier fra sin daglige rutine. Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at forstå, hvordan man kan leve et holistisk liv. Sørg for at bruge økologiske produkter og ingredienser for at få mest muligt ud af dit hjemmemekaniserede projekt.

 

At leve et holistisk liv handler om at tage kontrol over dit eget helbred og miljøbelastning. Det kan være både sjovt og udfordrende, men det er muligt med den rette viden og de rigtige redskaber. Ved at bruge økologiske produkter kan du undgå skadelig kemi i din daglige rutine, mens du stadig får mest ud af dit hjemmemekaniserede projekt. 

 

Vi håber, at denne artikel har givet dig nok inspiration til selv at prøve kræfter med det holistiske liv.

 

About the author

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *