Gratis oplæg - onsdag d. 4. marts 2020

Hør gratis faglige oplæg på DKLF

Udstillere præsenterer gratis oplæg med inspiration til undervisningen, nye læremidler m.m.

Oplæggene varer 45 minutter. Der er ingen tilmelding, så deltagelse er efter først-til-mølle-princippet.

Se også oplægsprogrammet for torsdag d. 5. marts 2020

Onsdag d. 4. marts

Gratis oplæg 1

Gratis oplæg 2

Gratis oplæg 3

Gratis oplæg 4

Gratis oplæg 5

09.15-10.00

Guided Reading - Differentieret læseundervisning 

v/ Lisbeth Skov Thorsen

Børn læser forskelligt, når de kommer i skole og skal ikke læsetræne i en fælles læsebog. Guided Reading er differentieret læseundervisning på små homogene hold. Eleverne læser og drøfter vedkommende bøger, til deres læseniveau.

Straarup & Co

Digital hjælp til ordblinde 

v/ Mikael Højbjerg 

Ordblinde elever har brug for den bedste støtte, når de skal lære at læse og stave. Med det nye digitale læremiddel CampOrd kan du undervise dine elever i solide, overskuelige strategier og systematisk arbejde med lydering. 

Alinea

Kan du regne 7021 : 7? Èn ud af tre elever lavede fejl til afgangsprøven!

Oplev og få gratis adgang til en ny serie af digitale værktøjer for 1.- 9. klasse, der kan bruges til arbejdet med fleksible regnestrategier, hvor elevernes talforståelse er i centrum.

Skoledu.dk

Tal så andre lytter

v/ Louise Scheele Elling 

Mød forfatteren bag den nye videoserie Tal så andre lytter med konkrete værktøjer bag en sikker mundtlig fremlæggelse eller tale. Bonus: Du får praktiske øvelser med hjem til dine elever, som du kan bruge dagen efter.

Gyldendal

Undersøgende matematik i 10. klasse 

v/ Lennart Børsting 

Hvordan får du alle elever i 10. klasse med? Det nye materiale MAT10 lægger op til, at eleverne arbejder undersøgende, samarbejder og kommunikerer om matematik. De får mod på faget og bliver støttet i at nå de faglige mål. 

Alinea

10.15-11.00 

Livsduelighed på skoleskemaet

Louise Tidmand har afsluttet sin Ph.d. ”Livsduelighed på skoleskemaet – Hvad, hvorfor og hvordan?”. Hør hvordan vi kan forstå livsduelighed i det 21. århundrede, hvorfor det er vigtigt, og hvordan vi kan udvikle livsduelige børn og unge i pædagogisk praksis. 

Styrkeakademiet

Læs sammen – differentieret system til den første læsning

Systemet inddrager lydmetoder, læseforståelsesstrategier, skrivning, sproglig bevidsthed, kreative aktiviteter, musik og bevægelse – og er baseret på den seneste læseforskning. 

Dansk Psykologisk Forlag

Robotter og programmering

v/ Jacob Kiellberg

Er du klar til teknologiforståelse? Kom og hør hvordan robotten Fable kan åbne for nye metoder i din undervisning og motivere eleverne til at lære gennem programmering og kreative læringsprocesser.

Fra 3. klasse til 3. G

Shape Robotics

Praksisnær kompetenceudvikling - fra hensigter til handling

Mød Kompas, der formidler pædagogisk brug af IT I øjenhøjde. Hør om deres bud på en relationsbåren tilgang til en praksisnær kompetenceudvikling. 

Kompas & COMM2IG

Transformér tiden i klasselokalet med Microsoft Teams

Gør din hverdag på skolen mere simpel ved at samle Office 365 (fx OneNote, Forms og læringsværktøjer), AULA og andre platforme ét og samme sted. Få sidste nyt om Microsoft Teams og stil spørgsmål.

Microsoft Education

11.15-12.00

Kan selv, vil selv – i et forpligtende fællesskab 

v/ Børne-og familieforsker, forfatter Per Schultz-Jørgensen

Et inspirerende og tankevækkende foredrag om, hvordan vi skaber de bedste læringsmiljøer og relationer i daginstitutioner fra en af landets mest anerkendte eksperter.

Infoba

Et ægte ungdomsliv i en uægte digital verden

Debatten raser om børn og unges digitale virkelighed. I dette oplæg kan du råt for usødet høre, hvad de unge selv mener, når Red Barnets og Medierådets Ungepanel lader sig interviewe om deres digitale virkelighed. 

Red Barnet og Medierådet

Ned i litteraturen

Christian Bach, forlagschef hos Carlsen, præsenterer nyheder til danskfagets litteraturundervisning – og læremiddelforfatter og foredragsholder Trine May præsenterer idéer til, hvordan bøgerne kan bruges konkret i undervisningen i indskolingen, på mellemtrinnet og i udskolingen.

Forlaget Carlsen

Google for Education: Et kig på fremtidens klasserum

Verden forandrer sig, som teknologien bliver smartere. Hvordan udnytter vi den forandring positivt for elever og medarbejdere? Hør om Google for Education, og hvordan vi gennem forskning i fremtidens klasserum udvikler læringsteknologi. 

Google & COMM2IG

Børn og unge i et dataficeret samfund

v/ Stine Liv Johansen og Malene Charlotte Larsen

Hvilken rolle spiller medier i børn og unges liv i dag? Forfatterne til Børn, unge og medier giver et indblik i børn og unges mediebrug og diskuterer udfordringer i et dataficeret samfund.

Samfundslitteratur

12.15-13.00

Mediernes magt - magt over medierne

v/ Sune Gudmundsson

Tidens fragmenterede mediebillede gør det sværere end nogensinde at navigere i informationsstrømmen. Journalist og chef for engagement Sune Gudmundsson fra ungdomsmediet Koncentrat gør dig klogere på, hvordan eleverne bliver kritiske mediebrugere.

Akademisk 

 

Hvordan skaber vi et trygt miljø omkring børn med særlige behov?

v/ fysioterapeut Bente Mygind

Har du urolige børn i undervisningen og har de svært ved at mærke sig selv? Hør hvordan brug af sansestimulerende hjælpemidler gavner indlæring, giver ro og koncentration.

Protac A/S 

FILM – Oplev Forstå Skab!

Levende billeder og visuel storytelling i børn- og unges læringsstrategiske bagage. Filmsproget ind i undervisningen – hvordan? Film Literacy, faglighed og filmfaglige læringsfællesskaber.

The Animation Workshop/VIA UC og Lommefilm i samarbejde med Danske filmpædagogiske aktører

Get Your Grammar 

v/Mette Hermann og Poul Tornøe

Med udgangspunkt i den nye grammatik Get Your Grammar gives der bud på, hvordan du i udskolingen kan arbejde med funktionel grammatik og det kommunikative sprogsyn i praksis. Du præsenteres for en bred vifte af opgavetyper.

Gyldendal

Læremidler i mitCFU

CFU’s læremiddelportal, mitCFU, rummer 1000-vis af bøger, konkrete materialer, e-bøger, spillefilm og tv-udsendelser. Kom og hør, hvordan du kan låne og bruge dem i din undervisning, og få indblik i de sidste nye muligheder i mitCFU.

CFU Danmark

13.15-14.00

Skoleklar er ikke skoleparat

Hør, hvordan social emotionel læring skaber gode sammenhænge mellem dagtilbud og skole og bidrager til optimalt læringsudbytte – også på den lange bane. Louise Tidmand fortæller om mestringsstrategier til at gøre skolestarten god og problemfri.

 Styrkeakademiet

Hver dag er der tusindvis af tomme stole i folkeskolen

Børns Vilkår og Egmont Fonden sætter fokus på børn og unges skolefravær. Oplev børnenes stemmer fra BørneTelefonen, når vi sammen sætter fokus på hvordan vi kan hjælpe børn og unge tilbage til de tomme stole i folkeskolen.

Børns Vilkår

Playful Learning med robotter

v/ Jacob Kiellberg

Er du N/T lærer, billedkunstlærer, sproglærer, sciencelærer, specialskolelærer, mfl., der synes playful learning bidrager med en sjov og motiverende dimension i din undervisning? Så kom og hør om robotten Fable.

Fra 3. klasse til 3. G

Shape Robotics

Sæt kreativ skrivning på skemaet

v/ forfatter Charlotte Weitze 

Sådan inspirerer du dine elever til skrivelyst og kreativ skrivning. Få gode idéer til, hvordan du tager dine elever med på en selvstændig og kreativ rejse. Til udskolingen og gymnasiet. 

Copydan Tekst & Node

Minecraft: Education Edition - Kom godt i gang!

Oplev hvordan du kan engagere dine elever gennem kreativitet og samarbejde i alle fag. 

Få en introduktion til hvordan du som lærer kan bruge spillets særlige funktioner og hvordan du planlægger et forløb.

Microsoft Education 

14.15-15.00

Skab trivsel og håndtér mobning med hele skolen involveret

Skolestyrken understøtter skoler i at fremme trivsel samt forebygge og håndtere mobning.

Hør, hvordan hele skolen bliver involveret i at skabe trygge fællesskaber, både i og udenfor undervisningen. 

Alliancen mod mobning er et samarbejde mellem Mary Fonden, Børns Vilkår og Red Barnet

Styrk elevernes læselyst!

v/ bibliotekarer fra folkebibliotekerne

Kom og hør hvordan folkebibliotekerne skaber læselyst og læseglæde hos børn. Få læseanbefalinger med hjem til dine klasser og inspiration til samarbejde med biblioteket i din kommune.

Folkebibliotekerne

Gyldendal: Pippi fylder 75 år

Den 21. maj fylder Pippi Langstrømpe 75 år - det betyder, at hele år 2020 står i Pippis tegn. Kom og hør, hvorfor Pippi Langstrømpe bliver ved med at være relevant. Og vi skyder gang i Pippi-legatet, som uddeles til en særlig Pippi'sk skoleklasse. 

Gyldendal

To nye digitale evalueringsmaterialer til dansk

Få indsigt i dine elevers læseforståelse og skriftlige kompetencer med EVALD og SK-prøven – to unikke materialer til 3.-7. klassetrin. Giver et præcist og solidt grundlag for din undervisning. 

Dansk psykologisk Forlag

Nye læremidler til danskfaget

Få et hurtigt overblik over mitCFU’s nyeste og mest interessante materialer til danskfaget. Vi ser på bøger, e-bøger, film og tv-udsendelser til alle klassetrin samt på vejledninger lige til at bruge i undervisningen.

CFU Danmark

15.15-16.00

Virksomheder i fagene

DA Åben Virksomhed inviterer til workshop. Kom og bliv klogere på hvordan inddragelse virksomheder og virkelighedens problemstillinger i naturfag, matematik, og de praktiske fag. Dyk ned i undervisningsforløbene og kom med dine faglige input.

DA Åben Virksomhed

Digitalt selvforsvar

Lytter nogen med, når mobilen ligger på bordet? Er dine data sikre på nettet?

Hør fra dataetiker Pernille Tranberg, hvordan du kan beskytte dig selv, og bliv klogere på, hvordan du kan undervise dine elever i forståelse og brug af data.

LB Forsikring

Sådan møder du højtbegavede børn fagligt og socialt

Hvordan man kan undervisningsdifferentiere med acceleration og berigelse; ABC-model og Blooms taksonomi, om asynkroni og behovet for at blive mødt i øjenhøjde - både fagligt og socialt.

Gifted Children

Klassefællesskaber for alle 

Er dine elever klar til læring? Få indsigt i hvordan styrkearbejdet i klasseværelset kan være nøglen til elevernes bedste udgave af sig selv i et fællesskab, der sikrer, at alle får adgang til læring i et tolerant og robust klassefællesskab. 

Styrkeakademiet

Skab trivsel og håndtér mobning med hele skolen involveret

Skolestyrken understøtter skolers arbejde med at fremme trivsel, forebygge og håndtere mobning.

Kom og hør mere om, hvordan hele skolen bliver involveret, og hvordan man kan skabe trygge fællesskaber i undervisningen.

Alliancen mod mobning

Ekstra oplæg onsdag d. 4. marts kl. 13.15

Lokale A

Gyldendal booktalk - nyheder til PLC

Kom og hør om de nyeste bøger fra Gyldendal og Høst & Søn. Vi præsenterer nyheder fra Kasper Hoff, StineStregen, Kenneth Bøgh Andersen, Lars Daneskov og mange, mange flere. 

Ekstra oplæg onsdag d. 4. marts kl. 15.15

Lokale E

Det handler om formålet

Kom til paneldebat og hør om et udviklingsarbejde lavet af Gladsaxe Kommune og Future Classroom Lab på Københavns Professionshøjskole. Fokus er på, hvordan vi kan få et større fokus på folkeskolens formål. 

I panelet sidder Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, Alexander von Oettingen, prorektor, Direktionen UC Syd, Tove Hvid, direktør for videreuddannelse, Københavns Professionshøjskole, Niels-Peder Osmundsen Hjøllund, ph.d., Københavns Professionshøjskole, Carsten Bott, skoleleder, Bagsværd Skole og Markus Krarup, lærer, Mørkhøj Skole. 

Hvem har en hjernestarter liggende v/ Troels W Kjær

Troels W Kjær

Onsdag d. 4. marts kl. 16.15 i Konference A - GRATIS for alle

Vil du gerne være bedre til at lære nye ting?

Kom og hør, hvordan du træner din hjerne, når en af Danmarks førende eksperter inden for hjernen, Troels Kjær, besøger Danmarks Læringsfestival.

Læs mere.

Søg på Danmarks Læringsfestival