Keynotes
HOVEDNAVNE 2020

Hovednavne onsdag d. 4. marts

Dannelse i præstationssamfundet

8.55 - 9.45 | Konference A

Høje karakterer, præstation, karrierevalg - børn og unge oplever i dag et stort pres for at lykkes både socialt og fagligt.

I dette oplæg introducerer Svend Brinkmann, som modvægt til præstationssamfundets fokus på selvudvikling og at ”alle skal blive den bedste udgave af sig selv”, et alternativt dannelsesideal, der bygger på noget alment: At blive menneske i fællesskab med andre.

Keynotes

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet.

Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og i 2017 udnævnte Politiken ham til årets meningsdanner i Danmark.

Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg som psykologisk og kulturelt fænomen.

Debat med Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil om aktuelle emner. (Opdateres)

11.00 - 11.45 | Konference lokale A

 

 

Keynotes

Pernille Rosenkrantz-Theil, Børne- og undervisningsminister.

Hvordan måler man det umålelige?

15.15 - 16.00 | Konference A

I denne præsentation får du praktiske eksempler på, hvordan engagerende og innovativ teknologi i samspil med progressiv pædagogik kan anvendes til at skabe 'fremtidens undervisning'.

'Fremtidens undervisning' har fokus på formativ feedback og eleven som producent, vejledt af læreren, der kombinerer sin faglighed med engagerende spørgsmål og motiverende brug af teknologi.

I oplægget drøfter Yngve Lindvig to spørgsmål, som han mener er essentielle for 'fremtidens undervisning': Hvordan måler vi det, vi finder værdifuldt, i stedet for det, der er let at måle? Og hvordan laver vi skiftet fra summativ til formativ evaluering? Obs. oplægget foregår på engelsk

Keynotes

Yngve Lindvig er grundlægger og CEO af LearnLab, som er en norsk platform, der leverer gratis og innovative digitale ressourcer til skoler.

LearnLab er bla. støttet af det norske ministerium for uddannelse og forskning. LearnLab arbejder på at ændre uddannelsessystemer over hele verden ved at fremme inklusion, trivsel, demokrati og menneskerettigheder for alle elever.

Yngve har besøgt over 800 skoler i mere end 20 lande og har over 20 års erfaring med at ændre uddannelse mod fremtidens læring.

Gratis: Foredrag med Troels W Kjær

16.15 - 17.00 | Konference A

Hvem har en hjernestarter liggende?

Vil du gerne være bedre til at lære nye ting? Kom og hør, hvordan du træner din hjerne, når en af Danmarks førende eksperter inden for hjernen, Troels Kjær, besøger Danmarks Læringsfestival. Få konkrete redskaber og gode råd til øvelser med hjem, som du kan bruge til forbedring af din læring, opmærksomhed og hukommelse. 

Troels W Kjær

Troels Kjær er hjerneforsker, forfatter, overlæge ved Neurofysiologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital og professor ved Københavns Universitet. Han bruges ofte som ekspert i medierne, og han har blandt andet medvirket i programmerne om De Skjulte Talenter (DR1), hvor han undersøger og udfordrer den autistiske hjerne, og i Kongerigets Klogeste (DR1).

Hovednavne torsdag d. 5. marts

Klar til fremtiden

9.00 - 9.45 | Konference A

Hvordan ruster vi bedst fremtidens generationer til at turde fejle?

Til at leve i en uforudsigelig fremtid, der er præget af teknologiske kvantespring og til at være en del af et arbejdsmarked, hvis struktur vi ikke kender?

Få entreprenør, iværksætter og tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers perspektiver på de vigtige spørgsmål.

Keynotes

Tommy Ahlers er tidligere uddannelses- og forskningsminister, og har før sin politiske karriere været iværksætter og haft lederstillinger i bl.a. McKinsey og Vodafone, ligesom han har været med som investor i det populære tv-program Løvens Hule.

Han sidder på nuværende tidspunkt i Folketinget for Venstre som partiets erhvervsordfører.

Den store tech-revolution – robotterne kommer!

11.00 - 11.45 | Konference A

Kom og hør, hvordan robotterne indtager klasseværelserne i Kina.

Kina er helt i front med brugen af kunstig intelligens i uddannelsessystemet, og tusindvis af kinesiske lærere bruger allerede robotter til at rette opgaver og spotte svagheder hos eleverne.

Få et kvalificeret bud på, hvad det kan betyde for os her i Danmark.

Keynotes

Christina Boutrup er journalist og tidligere Kina-korrespondent, radio- og tv-vært og forfatter til flere bøger om Riget i Midten, senest ”Den Store Tech-revolution - Sådan former Kina vores fremtid”.

Hun er desuden aktiv i tænketanken Think China og deltager i den tidligere regerings Kina-ekspertpanel.

Øget kreativitet, lighed og engagement med it og teknologi

15.15 - 16.00 | Konference A

I det 21. århundrede er computer science blevet grundlæggende for al uddannelse og beskæftigelse, men alligevel underviser de fleste skoler ikke i det.

Hadi Partovi giver i dette oplæg sit bud på, hvordan skoler kan forberede eleverne på en digital fremtid og bringe kreativitet ind i klasseværelserne med det formål, at gøre skolen mere engagerende, mere relevant og give alle børn lige muligheder.

Obs. oplægget foregår på engelsk.

Keynotes

Hadi Partovi er tech-entreprenør, investor og administrerende direktør for uddannelsesorganisationen Code.org.Hadi har fungeret som tidlig rådgiver og investor for mange tech-startups, herunder Facebook, Dropbox, airbnb og Uber.

I 2013 lancerede Hadi og hans tvillingebror Ali ‘94 nonprofit organisationen Code.org. Code.org har lavet undervisning i computer science, som har nået 30% af amerikanske studerende, skabt den mest anvendte læringsplatform for computer science til K-12 elever og lanceret konceptet Hour of Code, der har nået hundrede millioner af studerende fra hele verden.

Gratis: Freestyle-rap-show med Per Vers

16.15 - 17.00 | Konference A

Per Vers er et af de største navne inden for dansk rap – fuldtidsprofessionel siden årtusindskiftet med over 2500 optrædener på CV’et, hvor han gang på gang imponerer med sin evne til at jonglere med sproget og knivskarpt sætter spot på et givent tema. Per Vers leverer et lyrisk rap show med fokus på freestyle, hvor publikum bliver inddraget med deres ord. Så mon ikke vi på Danmarks Læringsfestival vil opleve at sprogmesteren giver den danske uddannelsesverden en tur i møllen?

Keynotes

foto Jesper Skoubølling

Priser for konferencebilletter

- 1 dag: 1.500,-
- begge dage : 2.500,-

Hent samlet konferenceprogram:
Søg på Danmarks Læringsfestival