Gratis oplæg - torsdag d. 2. marts 2017

Udstillere præsenterer gratis oplæg med inspiration til undervisningen, nye læremidler m.m.

Oplæggene varer 45 minutter. Der er ingen tilmelding, så deltagelse er efter først-til-mølle-princippet.

Se oplægsprogrammet for onsdag d. 1. marts 2017. Vi tager forbehold for fejl.

Torsdag d. 2. marts

Lokale 5

Lokale 6

Lokale 7

Lokale 16

Lokale 17

09.15-10.00

Bevægelse på tværs

Det digitale læringsmiddel mapop gør det let at planlægge, gennemføre og evaluere didaktiske opgaveløb. Her muliggøres faglig relevant bevægelse i undervisningen og lav forberedelsestid. Mapops mange funktioner giver desuden fleksibilitet og plads til kreativitet.

Miracle A/S

Boost sprogundervisningen

Sprog er nøglen til at forstå verden, og sprogfagenes udvikling og didaktik er i dag særligt i fokus. Oplægsholderen giver sit bud på mulighederne ved tidligere sprogstart og visionerne for fremtidens sprogundervisning.

AVU-medier

Håndværk og design

v/Bo Ditlev Pedersen, UC-Sjælland

Hør, hvordan det 21. århundredes kompetencer kan anvendes praktisk i faget håndværk og design fx med 3D printer og lasercutter, så det giver mening for elevernes læring.

UC-Sjælland

Sprogsprutten - en ny portal med spil-inspirerede opgaver

Hør, hvordan eleverne ledes ind i sprogets verden via billeder, film og skrift. Hør, om en undervisning der har fokus på samtale og fælles undren, og som samtidig leder mod tydelige faglige mål.

Dukadansk.dk

Collaboration at a UK academy trust of schools using Google

v/Michael Ward, Wickersley Partner Trust

How Google has changed the working practices of staff and students at a diverse academy of schools in the north of England.

Wizkids

10.15-11.00 

Hvordan lærer ordblinde elever at læse?

v/Ina Borstrøm, selvstændig læsekonsulent

Ordblinde elever har krav på veldokumenteret og effektiv læseundervisning,  der retter sig direkte mod deres vanskeligheder. Men hvordan skabes en god specialundervisning i den inkluderende skole?

Gyldendal

20 skridt til bedre lærersamarbejde

v/Ole D. Nielsen og Martin L.H. Sieben

Få konkrete idéer og værktøjer til det gode samarbejde i hverdagen, til gavn for eleverne, af forfatterne, der som lærer og leder repræsenterer hver sin faglige baggrund.

Dansk Psykologisk Forlag

Gør træning til læring med CampMat

v/Kristoffer K. Søgaard, digital matematikred.

Er du indskolingslærer i matematik? Oplev det intelligente læremiddel CampMat, der gennem sjove spilelementer træner eleverne på eget niveau. Kan kombineres med Alineas matematiksystemer.

Alinea

Nye titler og trends i 2017 – alle klassetrin

Forlagschef Ole Sønnichsen præsenterer sammen med redaktørerne Sara Ejersbo Frederiksen og Jesper Roos Jacobsen Forlaget Carlsens nye titler og fortæller om kommende projekter og om de store temaer og trends i 2017.

Forlaget Carlsen 

Det gode tankesæt

Få viden og konkrete værktøjer til arbejdet med det gode tankesæt. Her refereres bl.a. til Carol Dweck, som i sin motivationsforskning har fundet to typer af tankesæt: Et fikseret (fixed) og et dynamisk (growth), der har betydning for elevers læring.

Kompetencehuset Heckman

11.15-12.00

På Apollo-mission ind i fremtidens public service

I 2017 vil Danmarks Radio styrke undervisningsområdet med opstarten af et nyt Center for Innovativ Formidling af Viden og Undervisning. Centerchef Carsten Nymann fortæller om visionen bag projektet.

DR Skole

Pædagogiske og didaktiske læringsrum

"We give shape to our buildings, and they in turn shape us"

Designteamet Friis&Clemme ser på nutidens læringsrum med fremtidens øjne, og på hvordan Rum&Indretning bliver en aktiv medspiller i daginstitution og skole.

Friis&Clemme

Programmering i praksis

Med udgangspunkt i bogen Programmering i praksis fortæller medforfatter og konsulent Eva Petropouleas om didaktiske principper og Computational Thinking som grundlæggende tilgang i arbejdet med programmering i grundskolen.

Dafolo

Kom ind i sproget

v/Ruth Mulvad, Inge Regnarsson og Ulla Kofoed

Hør, hvordan du med udgangspunkt i en sprogbaseret fagundervisning øger elevernes læring. Vi tager udgangspunkt i idrætsfaget, men principperne kan anvendes i alle fag.

Akademisk Forlag

Charanga Musikpartner; en dynamisk, sky-baseret ressource

Musikpartner samler god musik, moderne pædagogik og de nyeste undervisningsteknologier, så musiklærere og unge får spændende måder at arbejde med musik på i hele grundskoleforløbet. Oplægget er på dansk og engelsk.

Charanga Musikpartner

12.15-13.00

Læseforståelsens fantastiske fire

v/Merete Brudholm og Pernille Sørensen

Hør, hvordan eleverne kan udvikle sig til aktive og strategiske læsere ved brug af en bred vifte af læseforståelsestrategier i deres aktive dialog med såvel fag- som skønlitterære tekster.

Akademisk Forlag

Praktisk-musisk undervisning i indskolingen

Med udgangspunkt i Clio Onlines komplette digitale materiale vil vores redaktører give tips og tricks til din undervisning og præsentere dig for de helt nye læringsportaler til idræt, musik og billedkunst i indskolingen.

Clio Online

Legende indlæring digitalt

Se, hvordan du og eleverne får tusinder af muligheder for online sprogligt arbejde i klassen og derhjemme. Åløkkes Linguascope er fyldt med lettilgængelige, lærende dialoger, opgaver og spil på tre niveauer i engelsk, tysk, fransk og spansk. Dine elever vil elske det.

Forlaget Åløkke

Search vs. research

What's the difference between search and research? How can you research effectively? How do you know what content you can trust? Join Britannica to learn about the importance of quality research and how to ensure the content you find is unbiased, age-appropriate and reliable.

Britannica Digital Learning

Let adgang til e-bøger, film og tv til dig og dine elever

v/Marcus Dietrich

På mitCFU findes et væld af e-bøger, film og tv. Hør, hvordan du søger, hvordan du streamer, og hvordan du giver dine elever adgang til både e-bøger og streaming i skolen og derhjemme.

CFU Danmark

13.15-14.00

Digital børnelitteratur

v/Ayoe Q. Henkel, lektor

Hvordan kan børn læse litteratur, der benytter sig af strukturer og strategier fra forskellige medier og kunstformer, og derigennem blive klogere på sig selv? Vi ser nærmere på intermediale tekster herunder De blå øjne af Blixen.

Gyldendal

Sæt danskfagets kerneområder i spil på nye måder

v/Simon S. Fougt, ph.d., cand. pæd, forfatter til Kaliber

Kaliber viser dine elever et moderne danskfag og træner de kompetencer, som efterlyses i det 21. århundrede med scenariebaseret undervisning. Gratis særtryk til alle!

Alinea

Interaktive forløb og undersøgelser i naturen

v/Jesper Bønløkke, redaktør danske-dyr.dk og verdens-dyr.dk

Få inspiration til, hvordan man vha. af nyudviklede interaktive forløb og undersøgelser i naturen kan lave motiverende og inspirerende undervisning både ude og inde.

ConDidact A/S

Forløbskalenderen i MoMo

v/Inger Surrow, Senior Manager

En læringsplatform skal give overblik og understøtte fleksibel planlægning og samarbejde. Forløbskalenderen i MoMo gør det nemt at samarbejde og letter planlægningen af næste skoleår. 

Systematic

FONIT: Læringsspil til udtaletræning (3-8 år)

Eventyrspil til tablet inspireret af P.O.P.T.-metoden. I FONIT træner barnet de processer (lyde/erstatningslyde), som talepædagogen har angivet. Undervisningsmiddel fra Dictus: www.dictus.dk/fonit  

Stand 92

Dictus

14.15-15.00

Styrk skolen

v/Mette Ledertoug

Hvordan kan vi arbejde med styrkebaseret læring? Få praktiske eksempler og metoder til kortlægning, udforskning og anvendelse af styrker til at fremme trivsel og læring i det fag-faglige felt og understøttende undervisning.  

Dansk Psykologisk Forlag

Læringsplatform og eksterne apps?

En læringsplatform forenkler undervisning og læring ved at forbinde alle de digitale værktøjer lærerne bruger i et samlet miljø. Vi tager blandt andet et kig på, hvordan en videoplatform, Twitter og badges kan benyttes i Canvas. 

Canvas LMS

Fysisk læringsmiljø

Kan man skabe motivation og øge læring via det fysiske læringsmiljø? Hvad siger forskning og erfaringer om, hvordan vi kan øge underviserens mulighedsrum og elevernes læring og trivsel? Få ny viden og bliv inspireret til, hvordan I kan udvikle jeres fysiske læringsmiljø.

Højer Møbler

Datainformeret skoleledelse

Hør om hvordan data kan hjælpe dig til at få indsigt i og øge elevernes læring og trivsel. Databegrebet i undervisningsverdenen er meget bredt og omfatter både kvantitative og kvalitative data. Hvordan flytter vi vidden om data til praksis?

KMD A/S

Engelsk i indskolingen på et nyt niveau

v/Louise Holst Tollan og Sara Hajslund, engelsklærere

Med de digitale ressourcer i grundsystemet YES WE CAN leger I med billeder, ord, lyd og baggrunde fra elevbogen og går på opdagelse i sproget på en helt ny måde. Kom og se hvordan!

Alinea

15.15-16.00

Opgaver og afleveringer har aldrig været nemmere

Kom og se den bedste fungerende opgavegenerator i læringsplatformen EasyIQ SkolePortal, som integrerer med Office365 og GoogleApps. Rettigheds- og tidsstyring som fungerer! Mere end 1 million opgaver udgivet.

EasyIQ A/S

Minecraft Education Edition

v/Andre Chercka, der præsenterer bruger features i Minecraft; Education Edition, og hvordan disse anvendes i undervisningen. Se eksempler på danske undervisningsmaterialer.

Microsoft Danmark & Spilværkstedet/The Gameworkshop

VIRTUAL REALITY - et kreativt værktøj i kunstens og arkitekturens rum

Vi lærer børn at bruge VIRTUAL REALITY som stemme og kreativt værktøj. Prøv de nye koncepter og se mulighederne for din skole. Vi er en non-profit forening, der underviser børn i kunst, design og arkitektur.

BIBIANA Danmark

Digital literacy på skoleskemaet

Digitale kompetencer er uundværlige i fremtiden, men digital literacy er ikke på skoleskemaet. Hvilke digitale kompetencer er nødvendige, og skal vores børn ikke lære dem i skolen? Clio Onlines it-didaktiske konsulent kommer med sit bud.

Clio Online

At sidde stille er så yt...

I dag lærer vi ikke længere ved at sidde stille, men ved at bevæge os. Prøv selv, hvordan iMO-LEARN forvandler det stillesiddende klasselokale – og måske lærer du at tælle til 10 på japansk i løbet af oplægget.

SiS International a/s

Skolen - et kig udefra v/Huxi Bach

16.15-17.00 Auditorium 15 - GRATIS for alle

Skolen - et kig udefra v/Huxi Bach, tv- radiovært og satiriker.

Kendt for sine altid tankevækkende kommentarer og underfundige pointer.

Mød Huxi Bach, der giver et skarpt og humoristisk indlæg om undervisere, reform, læremidler og udviklingen i den danske skole – krydret med tavle og lidt musik.

FUI

Sponsoreret af FUI

Fonden Undervisnings Information

Søg på Danmarks Læringsfestival