Gratis oplæg - onsdag d. 1. marts 2017

Udstillere præsenterer gratis oplæg med inspiration til undervisningen, nye læremidler m.m.

Oplæggene varer 45 minutter. Der er ingen tilmelding, så deltagelse er efter først-til-mølle-princippet.

Se oplægsprogrammet for torsdag d. 2. marts 2017. Vi tager forbehold for fejl.

Onsdag d. 1. marts

Lokale 5

Lokale 6

Lokale 7

Lokale 16

Lokale 17

09.15-10.00

Matflip - entreprenørskab og innovation i fagene

Få en smagsprøve på, hvordan entrepre-nørskab kan indgå i matematik, og prøv selv en række innovative værktøjer udviklet af Fonden for Entreprenørskab. Alle materialer er gratis. 

Fonden for Entreprenørskab

Undervisningsdifferentiering i engelsk

v/Julie Svarre, redaktør InEnglishPlease.dk 

Få et bud på, hvordan man kan tilrettelægge engelskundervisningen, så den tilgodeser flest elever. Vi viser, hvordan man ved hjælp af InEnglishPlease.dk kan udfordre og støtte alle elever. 

ConDidact A/S 

Bliv godt klædt på til den fælles naturfagsprøve

v/Ditte Marie Pagaard, forfatter og lektor på læreruddannelsen UCC

Få inspiration til arbejdet med de fællesfaglige fokusområder i naturfagene i 7.-9. kl. med læremidlet Xplore På tværs. På workshoppen får du også vejledning til den fællesfaglige prøve.

GO Forlag

Et helt nyt dansksystem til indskolingen

Kom godt fra start med Læsefidusen, et samlet materiale til 1. klasse med fokus på undervisningsdifferentiering og fagets kompetenceområder. Få oplevelser, viden og erfaringer med det danske sprog i fiktions- og faktatekster.

Dansklærerforeningens Hus A/S

Forløbskalenderen i MoMo

v/Inger Surrow, Senior Manager

En læringsplatform skal give overblik og understøtte fleksibel planlægning og samarbejde. Forløbskalenderen i MoMo gør det nemt at samarbejde og letter planlægningen af næste skoleår. 

Systematic

10.15-11.00 

Det fælles i det faglige

v/Bodil Nielsen, Ph.d.

Elever skal blive gode til at arbejde undersøgende, bruge kilder, argumentere, kommunikere om fag og udvikle sprog. Det har betydning for dannelsesprocessen og indgår i mange fags Fælles Mål. Hvordan indgår det i læreres samarbejde?

Gyldendal

Sansestimulering til urolige børn

v/Mia Brag

Har du urolige børn i undervisningen, og har nogle af dine elever svært ved at mærke sig selv eller omgivelserne? Hør, hvordan brug af sansestimulerende hjælpemidler gavner indlæring, giver ro og koncentration.

Protac

Læringsperspektiver med Minecraft

John Klesner, Favrskov Kommune

Oplev, hvordan Minecraft Education Edition kan bruges i din undervisning eller SFO. Ny didaktisk version gør det let at komme i gang og dele med andre.

Microsoft

Gå online med din læse- og skriveundervisning

v/Hanne Broager, redaktør frilæsning.dk

Få inspiration til, hvordan du vha. onlinematerialer kan gøre din læse- og skriveundervisning i indskoling og mellemtrin endnu bedre, samtidig med at du motiverer dine elever til læsning.

ConDidact A/S

Bliv godt klædt på til prøverne i matematik

v/Torben Blankholm, forfatter, lærer og beskik. censor

Få inspiration til de skriftlige og mundtlige prøver i matematik. Hvordan kan du med det digitale læremiddel Xplore Matematik træne eleverne op til prøverne?

GO Forlag

11.15-12.00

En lærer for livet

Oplev skuespiller og forfatter Hassan Preisler fortælle om "Mit livs lærer", der betød alverden for, hvor han er i dag. Kom også og hør, hvordan lærernes indsats er med til at skabe stor værdi for 68.400 forfattere, musikere m.v.

Copydan Tekst & Node

Gør dine elever til korrekturkonger og seje ordsmede!

v/Esben Neergaard, læremiddelkonsulent

Udskolingslærer i dansk? Oplev Alineas nye, intelligente læremiddel; i-stavning, som aktiverer og tilpasser sig dine elever med undervisning og træning i retstavning og grammatik.

Alinea

Game-based learning med Minecraft

v/Katja Borregaard, Skt. Josef, Roskilde

Engagerede undervisere forklarer Minecraft: Education Edition, og viser eksempler på, hvordan spillet kan bruges i undervisningen.

Microsoft

Hjælpe de udsatte børn med en tidlig indsats på tværs

v/Merete Lind-Nielsen

Udsatte børn og unge har brug for hjælp så tidligt som muligt. Det kan kommunen nu binde sammen med KMD Stafetlog. Her kan fagpersoner samme sted notere deres opmærksomheder, indsats og fælles mål for barnet.

KMD A/S

Det gode tankesæt

Få viden og konkrete værktøjer til arbejdet med det gode tankesæt. Her refereres bl.a. til Carol Dweck, som i sin motivationsforskning har fundet to typer af tankesæt: Et fikseret (fixed) og et dynamisk (growth), der har betydning for elevers læring.

Kompetencehuset Heckmann

12.15-13.00

Teamsamarbejde. Professionelle læringsfællesskaber og bedre møder

v/Søs Rask Andresen & Nanna Paarup

Hvordan gør vi samarbejdet sjovere, bedre og mere meningsfyldt, så der er effekt på læring, kvalitet og trivsel hos både elever, lærere og pædagoger?

Dansk Psykologisk Forlag

Skønlitteratur i undervisningen

Hør Anette Østers præsentation af nyheder fra Høst & Søn, og få idéer til, hvordan nogle af forlagets bøger og andre materialer kan anvendes i arbejdet med skønlitteratur i undervisningen og på læringscentret.

Høst & Søn/Rosinante & Co

Unik digital løsning til ordblinde

v/Thomas Mose og Mikael Højbjerg, ordblindelærere og læsevejledere

Hør, hvordan du med et unikt, digitalt træningslæremiddel, der baserer sig på Alineas platform, kan arbejde aktivt og målbaseret med de elever, som har svært ved at læse og stave.

Alinea

Lytteskriveren (0.-2. årgang)

Eleverne bliver bedre til at skrive, når de kan høre, hvad de skriver, mens de skriver. Med Lytteskriveren får eleverne mulighed for at manipulere med bogstaverne under skriveprocessen, indtil ordet lyder rigtigt.

lytteskrivning.dk

Dictus

Særligt sensitiv eller særligt udfordret?

v/Marie Tolstrup og Sofie W. Østergaard

Få faglig viden, så du kan forholde dig professionelt til de børn, der beskrives som særligt sensitive. Hør, hvordan de støttes i en sund udvikling, så de overkommer deres udfordringer.

Akademisk Forlag

13.15-14.00

Nyhed til dig, som underviser i dansk som andetsprog

v/Mette-Maria Rydén, læringskonsulent i dansk som andetsprog, Viborg Kommune

Kom og hør om Alineas Fart på dansk, som bygger bro til almenundervisningen og træner sprog via Cooperative Learning. Gratis særtryk til alle!

Alinea

Autismevenlig undervisning

v/Charlotte Ryhl, psykolog

Behovet for autismevenlig undervisning i skolen er større end før pga. nye love og aftaler. Ryhl præsenterer præmisser for autismevenlig undervisning og giver konkrete bud på, hvordan undervisningen kan gennemføres.

Gyldendal

Brug læse- og skriveværktøjer i almenundervisningen

v/Lenni Gottlieb, PD i specialpædagogik

CD-ORD og IntoWords behøver ikke kun være til ordblinde elever. Her vises, hvordan værktøjerne kan bruges til hele klassen, selvom eleverne er på forskellige niveauer.

MV-Nordic

Digital literacy på skoleskemaet

Digitale kompetencer er uundværlige i fremtiden, men digital literacy er ikke på skoleskemaet. Hvilke digitale kompetencer er nødvendige, og skal vores børn ikke lære dem i skolen? Clio Onlines it-didaktiske konsulent kommer med sit bud.

Clio Online

Læringsplatform + 365 + Google = ?

Mulighederne er mange, når skoler vælger at arbejde med skyløsninger som O365 eller Google. Spørgsmålet er, hvordan kan det fulde potentiale udnyttes, og hvordan kan arbejdsprocesserne simplificeres i samspil med en læringsplatform?

Canvas LMS

14.15-15.00

Tænk målstyret - i matematik

v/Lis Zacho

Se film. Se når lærere arbejder systematisk med læringsmål i både planlæggelse, gennemførelse og evaluering i praksis. 

Se Filmkompagniet.dk, hvis du vil vide mere om filmen.

Filmkompagniet

Professionelle læringsfællesskaber

Kan du holde fokus på elevens læring? Konsulent Anne Hejgaard fortæller, hvordan man kan udvikle et effektivt og målstyret teamsamarbejde, så det enkelte team arbejder som et professionelt læringsfællesskab.

Dafolo

Digital undervisning i 0. klasse

Børnehaveklassen er Clio Onlines helt nye læringsportal til de yngste elever. Med årsplaner, forløb, tekster og aktiviteter får du et komplet digitalt materiale med masser af inspiration og faglig støtte til dig og dine elever.

Clio Online

Hopspots. Dansk: 4.-10. kl.

Hopspots med Louis Jensen og Boris Hansen

Oplev hvordan en fortælling kan dekonstrueres og genopleves på tværs af modaliteter, når vi hopper os gennem mysteriet om Lakridsmanden eller strander på en øde ø på de interaktive brikker.

CxD

Child experience Design

Let adgang til e-bøger, film og tv til dig og dine elever

v/Marcus Dietrich

På mitCFU findes et væld af e-bøger, film og tv. Hør, hvordan du søger, hvordan du streamer, og hvordan du giver dine elever adgang til både e-bøger og streaming i skole og derhjemme.

CFU Danmark

15.15-16.00

Ny inspiration til musik i den åbne skole og understøttende undervisning

v/E. M. Okkels, UC Syd og P. Bruun, komponist.

Om Fem Spor i ny dansk musik, undervisningsmateriale med opgaver, lyd- og filmklip. Ideer til et samarbejde mellem folkeskole og musikskole.  

Dansk Komponistforening

Workshop med LEGO Education

Kom og oplev, hvor nemt det er at sætte gang i din naturvidenskabelige undervisning. Bliv udfordret med en åben opgave, hvor du skal være kreativ og innovativ. Vi arbejder med undervisningsmaterialet WeDo 2.0 fra LEGO Education.

MV-Nordic

Sprogsprutten - en ny portal med spil-inspirerede opgaver

Hør, hvordan eleverne ledes ind i sprogets verden via billeder, film og skrift. Hør om en undervisning der har fokus på samtale og fælles undren, og som samtidig leder mod tydelige faglige mål.

Dukadansk.dk

Opgaver og afleveringer har aldrig været nemmere

Kom og se den bedste fungerende opgavegenerator i læringsplatformen EasyIQ SkolePortal, som integrerer med Office365 og GoogleApps. Rettigheds- og tidsstyring som fungerer! Mere end 1 million opgaver udgivet.

EasyIQ A/S

Styrk elevernes informationskompetence

v/Andreas Binggeli, CFU Danmark og Karen Myhre, Gentofte Centralbibliotek

Bliv klogere på søgsmart.dk, der hjælper elever i grundskolen med at blive informationskompetente og understøtter lærere og vejlederes arbejde med at stilladsere undervisningen.

CFU Danmark og Gentofte Centralbibliotek

12-tals piger eller kreativitet? Hvordan vi uddanner til innovationssamfundet v/Rane Willerslev

16.15-17.00 Auditorium 15 - GRATIS for alle

Alle siger, at Danmark skal være et innovationssamfund, og at vi kun kan klare os i den globale konkurrence, hvis vi kan få nye ideer og skabe kreative løsninger. Spørgsmålet er bare om det uddannelsessystem, vi har skabt med flere og flere tests og mere og mere fokus på korrekthed, leder frem mod mere innovation. Det mener jeg ikke, det gør. Tværtimod! Uddannelsessystemet har stirret sig blind på ligegyldige færdigheder, korrekte besvarelser og høje karakter. I stedet skal der faglighed, leg med ideer og en læringskultur, der tillader, at vi fejler produktivt ind i uddannelsessystemet.

Søg på Danmarks Læringsfestival